Wat is TienTalenten?

TienTalenten is een nieuw HR-programma, speciaal ontwikkeld om al het aanwezige talent in uw organisatie te benutten. Want mensen kunnen vaak meer dan u weet.
De kern van deze werkwijze bestaat uit drie componenten:

Talenten Interview

In een Talenten Interview gaat een leidinggevende of loopbaancoach in gesprek met de medewerker over zijn of haar beste talenten. Stap voor stap voert het gesprek van reeds bekende competenties naar onvermoede talenten. Inlevingsvermogen en veiligheid zijn daarbij essentieel. Vooral als het gaat over kwaliteiten die de medewerker tot dusver alleen thuis of aan zijn of haar vrienden laat zien. Uiteindelijk resulteert dit interview in een aantal bekende en onverwachte kwaliteiten waar de medewerker ‘warm voor loopt’.
Bekijk hier de video-impressie van een Talenteninterview.

TienTalentenfinder

Dit is een computerprogramma gebaseerd op Microsoft Excel. Het hart bestaat uit een Talentenwoordenboek met wel 100 verschillende talenten. Iedere leidinggevende en loopbaancoach heeft het programma op zijn eigen pc, veilig afgeschermd door een wachtwoord. Direct na afloop van een Talenten Interview vult de leidinggevende of loopbaancoach samen met de medewerker zijn of haar beste talenten in. Vervolgens maken ze afspraken hoe ze deze talenten verder gaan ontwikkelen. Bekijk een voorbeeld.

Zoeken naar talent

Met TienTalentenfinder selecteert u vervolgens geschikte medewerkers voor uw project of een nieuwe functie. Dit programma is vooral geschikt voor functies waarbij het juiste talent zwaarder weegt dan kennis. De selectie vindt plaats op basis van talenten, beschikbaarheid en werk/denkniveau. Bekijk een overzicht van zoekfuncties.

Beheer

TienTalentenfinder is eenvoudig te beheren door een medewerker van P&O. Beheerders en andere betrokkenen van verschillende organisaties ontmoeten elkaar tijdens gebruikersdagen en via de speciale, beveiligde website.

TalentenManagement

Welke talenten blijven doorgaans onbenut binnen uw organisatie ? Hoe ziet de top 25 van best benutte talenten eruit? Voor goed talentenmanagement is dergelijke informatie onmisbaar. Met TienTalentenfinder heeft u alle benodigde informatie snel paraat, in heldere grafieken en cijfers.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • De top 25 van onbenutte en reeds ontwikkelde talenten in uw organisatie;
  • Het soort talenten dat mensen het meest kiezen;
  • Cijfers over beschikbaarheid van werknemers voor extra of andere klussen, gerangschikt naar afdeling;
  • De status van invullen: het percentage talentinterviews dat is gehouden en verwerkt;
  • De status van de Talentenqueries: wie doen er queries en waarvoor;
  • Cultuuraspecten: welke talenten blijven meestal onbenut in uw organisatie?

Bekijk de menu-pagina met alle managementinformatie.